Verhuizen

U zit er sterk aan te denken om te gaan verhuizen. U wilt iets nieuws, nieuwe buurt, nieuwe mensen om u heen etc. Geen gekke gedachten natuurlijk! Voordat u zich begeeft op de huizenmarkt is het verstandig om te weten hoeveel geld u kunt lenen. Het verkrijgen van onafhankelijk hypotheekadvies is dan een must.
Hieronder vindt u enkele mogelijkheden.
 
Overwaarde van uw huidige woning
Wanneer u op dit moment in een koophuis woont, is het verstandig om eens te kijken naar de overwaarde van uw huis. De regels zijn in de loop der tijd verandert, zo vindt de Nederlandse overheid dat u uw overwaarde moet besteden bij de aanschaf van uw nieuwe huis of moet investeren in een verbouwing.  
 
Uw huidige hypotheek
De hypotheekrente verdient een aandachtspunt. Voor u is het een aanrader om de hypotheekrente van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Vergelijk uw huidige hypotheek ook met de voorwaarden van anderen. Misschien is het ook mogelijk en verstandig (gezien de rentestand en huidige lasten) om uw huidige hypotheek mee over te nemen naar uw andere huis.     
 
Dubbele woonlasten
Wanneer u een huis koopt, bijvoorbeeld in de nieuwbouw en het huis is nog niet volledig af. Dan kan het voorkomen dat u een dubbele woonlasten heeft. Het huis is al gekocht maar u kunt er pas over een tijdje in. Het gevolg hiervan is, is dat u in uw huidige woning blijft wonen totdat het huis klaar is. Het nadeel wat hierbij komt kijken is dat u tijdelijk met twee hypotheken zit opgescheept.  In de dit soort gevallen wordt u meestal voorgefinancierd door de hypotheekverstrekker. Dit noemen ze ook wel overbruggingskrediet.

Naast de zoektocht naar een andere woning moet er ook gezocht worden naar een passend financieringsplan. Aan de hand van dit plan kan er een situatie geschetst worden die ruimte biedt om te leven zoals u dat wilt. Voor juiste advisering verwijzen wij u door naar een adviseur.