Verbouwen

Met de overwaarde van uw huidige woning is het relatief gemakkelijk om een verbouwing te realiseren. Met onafhankelijk hypotheek advies van een goede hypotheek adviseur is dit voor veel mensen mogelijk. Wij leggen u hier uit hoe deze hypotheel op de overwaarde werkt.
 
Overwaarde
Zoals u reeds weet zijn de huizenprijzen de laatste jaren ontzettend gestegen. De kans is dan ook aanwezig dat uw huis meer waard is geworden (overwaarde). Deze zogenaamde overwaarde kunt u gemakkelijk overzetten naar geld, hier zijn twee manieren voor:

1. Uw bestaande hypotheek verhogen
2. Tweede hypotheek afsluiten

TIP: Hypotheekrente is aftrekbaar wanneer u de extra hypotheek besteedt aan verbouwing of anders investeert in uw woning.
 
Tweede hypotheek
De naam zegt het eigenlijk al; een tweede hypotheek is een hypotheek die u extra afsluit naast uw bestaande hypotheek. Voor beide hypotheken is uw woning het onderpand. De meeste mensen kiezen voor hun tweede hypotheek de zogenoemde krediethypotheek. Kenmerkend voor deze vorm is; flexibiliteit. Verder komen de voorwaarden grotendeels overeen met die van consumptief krediet. Consumptief krediet ten opzichte van een hypotheek is interessant bij relatief kleine geldbedragen.

Meer waard door verbouwing
Een verbouwing aan uw huis kan de overwaarde van uw woning flink laten stijgen. Over de executiewaarde na verbouwing van een huis kan een hypotheek worden afgesloten. Er wordt dan als ware geld gereserveerd, waaruit aan de hand van facturen de leveranciers van uw verbouwing worden betaalt. Dus ook zonder veel overwaarde kunt u uw huis verbouwen. Bekijk ook eens de WOZ- beschikking van uw gemeente.