Mijn hypotheek oversluiten

Het oversluiten van een hypotheek is het opnieuw afsluiten van een hypotheek op een huis waarin men al woonde. Het doel hiervan is vaak; het creëren van extra financiële ruimte of omdat er wordt verwacht dat met de nieuwe hypotheek meer bespaard kan worden op de maandelijkse woonlasten.

Voordelig lenen
Er zijn aan tal van situaties op te noemen waarin u extra geld nodig heeft, te noemen zijn:

  • Verlagen van woonlasten
  • U wilt gaan verbouwen/ investeren in uw woning
  • Doorlopend krediet aflossen

Wanneer u overwaarde heeft in uw huidige woning brengt dit voordelen met zich mee en kunt u waarschijnlijk meer lenen.

Geld besparen
Wanneer de rentestand veel lager staat dan wat u maandelijks betaalt, dan kunt u door het oversluiten van uw huidige hypotheek veel geld besparen. Het voordeel hiervan is, is dat u tegen de huidige hypotheekrente een nieuwe hypotheek afsluit. Door dit oversluiten bespaart u een bedrag aan maandlasten. 
 
Wanneer oversluiten?
Het oversluiten van een hypotheek moet u doen op een geschikt moment. U betaalt dan geen (bijna geen) provisie (boete) aan de bank. Het meest geschikte moment is op het eind van een rentevaste periode. Wanneer u verandert van hypotheekverstrekker betaalt u enkele kosten, dit zijn:

  • taxatiekosten
  • notariskosten
  • afsluitprovisie (in de meeste gevallen)

Aan de hand van deze `rekentool` kunt u kijken of het verstandig is om uw hypotheek over te sluiten en of het u uiteindelijk geld oplevert. Laat u goed adviseren en informeren met onafhankelijk hypotheekadvies door een betrouwbare hypotheekadviseur!