Een tweede woning

Misschien heeft u interesse in een tweede woning in de vorm van een woonhuis of vakantiehuisje. Een tweede woning is tegenwoordig helemaal niet zo onbereikbaar wegens de vele interessante financieringsmogelijkheden. Waar u op moet letten is dat hier wel andere voorwaarden aan verbonden zitten dan bij de aanschaf van een eerste huis. Zorg daarom altijd dat u goed geïnformeerd bent. 
 
Overwaarde
Zoals u ziet, speelt de overwaarde een belangrijke rol bij financieringen. De overwaarde van uw eerste huis kunt u gebruiken om uw huidige hypotheek te verhogen. Dit doet u door middel van het aflossen van uw `oude` hypotheek en vervolgens een `nieuwe`, hogere vorm af te sluiten.

Bij oversluiten moet u rekening houden met het betalen van een boete, genaamd provisie. Dit heeft in de meeste gevallen dus nadelige gevolgen. Hypotheekverstrekkers hanteren in de meeste gevallen bij een tweede huis strengere voorwaarden en regels dan bij een hypotheek voor uw eerste huis. Meestal wordt voor maar liefst 75 procent van de executiewaarde een hypotheek verstrekt. Het overige deel komt voor uw eigen rekening.  
 
TIP: Een tweede hypotheek afsluiten neemt ontzettend veel werk met zich mee. Neem daarom contact op met een goede adviseur en laat u duidelijk en correct informeren met onafhankelijk hypotheekadvies. Deze professional kan voor u alle nadelen en voordelen op een rijtje zetten, zodat u veel plezier heeft aan uw tweede woning.